INSAMLING FÖR DEN SKJUTNA POLISEN 30/6 2021

Tillsammans med R.A.P.S, UMF och Thin Blue Line Sweden har vi beslutat om att starta en gemensam insamling till förmån för den avlidne Polisens sambo och deras gemensamma första ofödda barn.

Du som vill bidra gör det via Swish 123 184 9173 eller Bankgiro 503-2313 Märk ditt bidrag med GBG

INSAMLINGEN ÄR AVSLUTAD och har nått över 3.400 000:- Korrekt belopp publiceras när utbetalning från Facebook skett.

INSAMLING FÖR OLOF

I samband med trafikdirigering under kvällen den 4/11 2020 var Olof tillsammans med sin kollega på E4:an strax norr om Ljungby för att dirigera trafik efter ett haveri av en lastbil. Den aktuella kvällen var det mycket mörkt och det regnade, på platsen för olyckan pågår för tillfället stor ombyggnation och det är trångt och mycket tung trafik.

Som alla vet som jobbar i yttre tjänst så tänker vi varje gång ”när ska nåt allvarligt hända” ? Vi läser ibland om det i tidningar och sociala medier.

Under insatsen och av oklar anledning föll Olof från en bro drygt 6 meter och ådrog sig allvarliga skador i båda benen, handen och ansiktet. Olofs Kollega fann efter en stunds letande Olof skadad 6 meter nedanför bron vid en tunnel. Pga kollegans närvaro och agerande kunde räddningspersonal dirigeras fram till olycksplatsen och föra Olof till sjukhus.

Olof vårdas i skrivande stund fortfarande på sjukhus för sina svåra skador.

Olof är en mycket omtyckt och driven kollega som alltid finns tillhands för alla, inte minst för alla nya aspiranter där Olof har ett stort engagemang som handledare.

Vid sidan av sitt jobb som polis i yttre tjänst så är Olof såklart en kär familjefar som ägnar mycket tid med sin familj.

Olof är allvarligt skadad, men målmedveten och kämpar redan med att komma tillbaka och bli fysiskt återställd.

En insamling till familjen skulle inte ta bort det som skett, men det skulle innebära en trygghet för familjen att få vara tillsammans under Olofs rehabilitering utan att behöva oroa sig.

Vi som kollegor, vänner och den stora blåa familjen vill på detta sätt stötta Olof och hans familj i den tuffa tid som kommer och vi är tacksamma att Olof fortfarande finns med oss, det hade lika gärna kunna gått värre.


Swish 123 184 9173 eller Bankgiro 503-2313 Märk inbetalningen med OLOF

INSAMLINGEN ÄR AVSLUTAD 270.000:- har överlämnats till Olof. Stort Tack för alla bidrag.

INSAMLING AV MEDEL FÖR INKÖP AV SKYDDSUTRUSTNING

Sverige är svårt drabbad av Covid-19 (Coronavirus). Inom samtliga samhällsfunktioner råder det AKUT brist på skyddsutrustning.

Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan startar en insamling där du som företagare eller enskild person kan hjälpa till med att ordna fram rätt viktiga skyddsmaterial som de i frontlinjen behöver för att bekämpa Covid-19 (Coronavirus). 

Vi har etablerat en kontakt som flyger in Dammfiltermasker Klass FFP2 på några dagar för 17:-/st vid köp av 1000st


Vill du skänka en eller flera masker? Alla bidrag mottages tacksamt via Swish123 184 9173 eller Bankgiro 503-2313. Märk ditt bidrag "Covid19"

Har du tillgång till Dammfiltermasker Klass FFP2 eller FFP3,Visir, Skyddshandskar m.m? Vi tar tacksamt emot alla former av bidrag. 

Kontakt: covid19@blaljusisamverkan.se 

Alla bidrag går oavkortat till detta ändamål och fördelas lika mellan de viktiga samhällsfunktionerna.


INSAMLING TILL FÖRMÅN FÖR AMBULANSBESÄTTNINGEN JÖRGEN OCH ARVID SOM ATTACKERADES UNDER UPPDRAG!

Tisdag den 19 Mars: Prio 1 larm kl 15:10 till Surte.
Jörgen och... Arvid larmades till en adress där en man överdoserat läkemedel.

När mannen ser Jörgen och Arvid går han till anfall med tändvätska som han sprutar på Arvid. Jörgen och Arvid motar in mannen i ett förråd och försöker hålla emot i väntan på att Polis skall anlända. Mannen tar då ett tillhygge och slår ut glasrutan till förrådsdörren.

Jörgen får glasspiltter i ansiktet och börjar blöda. Mannen sprutar nu tändvätska i ansiktet på Jörgen som då inte ser något. Mannen försöker nu tända på Jörgen. Arvid får då tag i en snöskyffel som han använder för att slå bort tändaren från mannens arm.

I det läget försöker Jörgen och Arvid att ta sig därifrån men mannen hinner ifatt Arvid och slår honom i huvudet med ett tillhygge. Mannen ger ett nytt utfall mot Arvid som helt försvarlös fallit ihop med ett blödande huvud. Jörgen får då tag i ett spett som han trycker mot mannens bröst för att förhindra ett ytterligare utfall mot Arvid.

I detta läge får de tiden de behöver för att ta sig ifrån platsen. Polisen anländer strax därefter och använder verkanseld mot mannen.

JÖRGEN OCH ARVID KÄMPADE FÖR SINA LIV men tack vare ett perfekt samarbete sinsemellan klarade de sig med livet i behåll.

VI STARTAR NU EN INSAMLING FÖR JÖRGEN OCH ARVID! De insamlade medlen skall användas till en resa där de tillsammans med sina familjer får andrum och miljöombyte från denna fruktansvärda händelse.

Ditt Bidrag LITET som STORT Swishar du till:123 184 9173 eller Bankgiro: 503-2313

Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan står under tillsyn av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

INSAMLINGEN ÄR AVSLUTAD!
19670:- kommer att fördelas mellan Jörgen och Arvid. STORT TACK FÖR ER MEDVERKAN! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INSAMLING - POLISEN PETER SOM OMKOM EFTER EN TRAFIKOLYCKA I TJÄNSTEN DEN 18 DECEMBER 2018.

Vi sörjer vår kollega Peter som tragiskt omkom efter en trafikolycka i Malmö. Vi har startat en insamling tillsammans med nära kollegor till Peter till förmån för Peters barn. Insamlingen stöds av UMF och kontrolleras av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Vi säljer en unik t-shirt till förmån för insamlingen på www.thinblueline.sedär överskottet oavkortat går till insamlingen.

Vill du skänka valfritt belopp så gör du det till Swish 1236180269 eller Bankgiro 503-2313 Märk ditt bidrag med "Malmö".

Syftet med gåvan är att hjälpa anhöriga med alla utgifter som kommer i samband med Peters bortgång samt att hans barn ska få en buffert för de kommande åren genom att gåvan sätts in på ett bankkonto. Hur kontot kommer utformas gör banken tillsammans men anhöriga samt nära kollegor till Peter. Mer info om detta kommer senare.

INSAMLINGEN ÄR AVSLUTAD 146.135 KR har satts in på konto till förmån för Peters barn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INSAMLING TILL FÖRMÅN FÖR POLISEN SOM DRABBADES NÄR HON INGREP PÅ FRITIDEN FÖR ATT HJÄLPA EN MAN I 80 ÅRS ÅLDERN SOM BLEV NEDSLAGEN.

Vill du skänka valfritt belopp så gör du det till Swish 123 618 0269 eller Bankgiro 503-2313 Märk ditt bidrag med "polis" Syftet är att ersätta för skadade kläder, telefon och ersättning för den kränkning det innebär för den enskilda polisen. 

INSAMLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH 13.695:- KOMMER ATT ÖVERLÄMNAS TILL VÅR BLÅLJUSKOLLEGA. STORT TACK TILL ALLA SOM MEDVERKAT! 19/12 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INSAMLING FÖR BRANDMANNEN ANDERS KNUTSONS FAMILJ

Blåljuskollegan och Brandmannen Anders avled den 31/10 2018 efter att ha vårdats för skadorna han fick under räddningsinsats i Ljungskile 18 April 2018.

Ny insamling har initierats till förmån för hustrun Hanna och de fyra barnen.

Vill du bidra så gör du det via Swish 123 618 02 69 Bankgiro 503-2313

Insamlingen är avslutad 42.760:-  har överlämnats till hustrun Hanna Knutson

STORT TACK TILL ALLA SOM MEDVERKAT!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


INSAMLING TILL FÖRMÅN FÖR POLISEN PER I SKÖVDE

Polisen Per misshandlades brutalt under ett ingripande i Skövde 3 Oktober 2018.

Per och kollegan kom isär under ingripandet då han övermannades och misshandlades grovt.

Per är hemma nu med trasiga tänder, hjärnskakning, käkfraktur stygn på haka, samt kraftig svullnad i ansiktet.

Stiftelsen Blåljus i samverkan startar nu en insamling till förmån för Per och hans familj. Tanken är att kunna bidra till att familjen tillsammans kan få möjlighet till miljöombyte under några dagar.

Vill du skänka valfritt belopp så gör du det till Swish 123 618 02 69 eller Bankgiro 503-2313 
Märk ditt bidrag med Per


INSAMLINGEN FÖR POLISEN PER Är nu avslutad. HELA 96.476:- har samlats in under de två veckorna insamlingen pågått!

De nära kollegorna till Per har ordnat en helg på Selma Spa i Sunne för hela familjen. Pengarna som blir över sätts in på Pers konto.

STORT TACK TILL ALLA SOM MEDVERKAT.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------INSAMLING TILL FÖRMÅN FÖR DE ANHÖRIGA TILL VÅR BLÅLJUSKOLLEGA ANDREAS SOM FÖROLYCKADES 30 MAJ UNDER SLÄCKNINGSARBETE!

KL: 21.50 den 30 maj 2018

Larmades brandmannen Andreas och kollegorna till att bistå Räddningstjänsten i Sunne där två separata skogsbränder pågick.

Med släckbil och tankbil lämnade de stationen i Munkfors för att bistå kollegorna i Sunne. Efter att ha släckt bränderna och tömt bilarna på vatten saknades Andreas.

En av kollegorna följde slangen som Andreas hade dragit ut och hittade honom kort därefter tre meter nedanför en brant.

Han hade antagligen ramlat baklänges och slagit i huvudet på ett stenparti.

Andreas var livlös och återupplivningsförsök påbörjades omedelbart. Efter 42 minuter dödförklarades Andreas av Läkare.

Med obeskrivlig sorg är våra tankar hos Andreas familj och de nära kollegorna.

Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan har tillsammans med R.A.P.S och de nära kollegorna startat en insamling till förmån för de två barnen Andreas lämnar efter sig.

#inthisfamilynoonefightsalone

INSAMLINGEN ÄR AVSLUTAD 97.713Kr har fördelats mellan Andreas son och dotter.

Stort tack till alla som medverkat!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


INSAMLING FÖR BRANDMANNEN ANDERS FRÅN LJUNGSKILE

Brandmannen och Blåljuskollegan Anders ligger medvetslös efter att ha fått ett tak över sig under räddningsinsats i Ljungskile 18 April 2018. Anders är 39 år och fyrbarnsfar. Tillsammans med närmaste kollegorna på Räddningstjänsten Bohuslän Mitt har Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan startat en Insamling som marknadsförs via sociala medier.

Hela det insamlade kommer oavkortat tillfalla Anders och hans familj.

Insamlingen är avslutad och de insamlade pengarna 129.813 Kr har överlämnats till Anders hustru Hanna.

Stort tack till alla som medverkat vid insamlingen.

Swish 123 618 02 69 Bankgiro 503-2313